Belcredi Bistro & Bar je místo, kde se menu mění s každou sezonou.

Dnes je již notoricky známo, že pro českou, ale i světovou veřejnost se Belcredi Bistro založilo přesně 14. února, v 10 hodin a 5 minut dopoledne, někdy kolem roku 2017.

Na začátku byla spousta různých lidí z Letné, kteří pracovali v různých restauracích a barech, ale chtěli dělat věci po svém a ve své čtvrti (kdo by chtěl jezdit do práce daleko, že?). Plán byl jednoduchý. Vařit chutně a z vybraných surovin. Zkoušet neustále něco nového a inspiraci hledat v ročních obdobích a dané sezóně. Míchat koktejly, jejichž chuť a složení si vysnili a nikde jinde je neochutnali. Mít vlastní bistro a bar, který budou milovat a nechají na place a v kuchyni srdce i duši.

A tito lidé (ano, byli jsme to my) se jednoho dne potkali. A sedmého dne se rozhodli založit vlastní bistro. Belcredi Bistro. Nemáte zač. Cheers!

Čerstvé suroviny

Pro naše menu hledáme inspiraci na farmářských trzích. Proto je vždy tvořeno jen z čerstvých a sezónních surovin. Když totiž chceme uvařit skvělé jídlo, jde to jen z potravin, o které se někdo předtím s láskou staral. A ty v sámošce nenajdete.

Micro sensation

Kromě klasických bylinek si rádi zahrajeme na zahradníky a kombinujeme skvělé chutě klíčků (ne, řeřichu opravdu ne). Okurka, kedlubna, ředkvička a pórek. V mikro provedení. Prostě cute.

To nejlepší maso

Za steakem na vašem talíři vždy stojí příběh. Podařilo se nám totiž domluvit to nejlepší maso od řezníků široko daleko. Když jsme je totiž viděli při práci, tak jsme okamžitě pochopili – to je ono! Nicméně ani to nám nestačilo, takže jsme to posunuli ještě o level výš a všechna naše masa připravujeme v sous vide. Nemáte zač.

Vlastní cukrářka

Máme rádi sladké, a tak jsme si koupili paletu cukru našli vlastní cukrářku (po přijímacím pohovoru jsme museli na rotoped), takže od té doby máme neskutečné dorty a ještě lepší cupcakes! Vždy čerstvé, vždy vláčné, vždy….no prostě…už jste ochutnali náš mrkvový dort?